Budete potřebovat:
- 250 g pšeničné mouky
- 1 špetka hrubé soli
- 1 polévková lžíce pohankové mouky
- 1 ks vanilkového cukru nebo jiné příchuti
- 100 g až 125 g cukru, podle vaší chuti
- 25 g roztaveného másla nebo 1 polévková lžíce oleje
- 100 ml vody
- ½ l odstředěného mléka
- 2 vejce
Příprava těsta:
Do misky vložte cukr, pohankovou mouku, rozpuštěné máslo nebo olej, vodu, hrubou sůl, vanilkový cukr a vejce. Rozmíchejte a postupně přidávejte pšeničnou mouku a půl sklenice mléka, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Poté promíchejte zbývající mléko.
Pečení palačinek:
Při pečení těsta postupujte podle pokynů dle návodu k použití Palačinkovače Gastroback 44005. Po každém upečení palačinky namažte pracovní desku palačinkovače olejem nasáklou kuchyňskou utěrkou. Umístěte dávkovací stěrku těsta do nanášecí šablony a proveďte úplné otáčení tak, aby bylo rozloženo celé těsto. Pokud těsto zůstane na plotně, můžete péci další palačinku. Pečte po dobu 15 sekund, upečenou palačinku vyjměte z pečící plochy, a ozdobte.
Vhodné produkty: