Perník je pochoutka, která by v chladném období neměla chybět na vašem stole jako zákusek. Pro kořeněné pečivo existuje nespočet verzí a názvů. Máme recept pro přípravu perníku v domácí pekárně Gastroback 42823, který vždy funguje. Čerstvý perník s kávou nebo domácím zimním čajem jsou během vánoční sezóny vždy velmi žádané
Budete potřebovat (pro 4-5 osob):
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 15g margarínu
- ½ balení vanilkového cukru
- 70 g třtinového cukru
- 40g žitná mouka typu 1150(1150 - Chlebová mouka)
- 120g pšeničné mouky typu 405(mouka umletá ze zrna, ze kterého byl odstraněn klíček a obal. Jedná se o nejsvětlejší typ celozrnné mouky)i
- 20 g kakaa
- 10g perníkové koření
- balení jedlé sody
Příprava těsta:
Připravit čerstvý perník v domácí pekárně Gastroback 42823 je velmi snadné. Vložte všechny ingredience, počínaje mlékem a vejci, do pekárny. Zavřete stroj a spusťte program č. 9 pro dort. Doba pečení je přibližně 2 hodiny. Nakonec nechte perník odpočívat ve stroji po dobu 15 minut ,poté vyjmout z formy, posypat moučkovým cukrem a pak můžete servírovat vlažný dezert.
Vhodné produkty: