Pečené jablko je pro Vánoce klasikou. Ovocné, šťavnaté a sladké s lahodnou náplní z marcipánu, rozinek a koření. Ozdobené teplou vanilkovou omáčkou. Připraven v troubě s grilem Gastroback 42814 pro opravdový chuťovýzážitek.
Budete potřebovat (4 porce):
- 50 g vloček mandlí
- 4 červená jablka (kyselejší chuti)
- 50 g másla
- 4 polévkové lžíce cukru
- 0,5 lžička mleté skořice
- 80 g surového marcipánu
- 150 ml pomerančové šťávy
- 21 lžíce citronové šťávy
- pudink
Příprava:
Nejprve si jablka důkladně omyjeme a poté se odřízněte horní „víčka“. Odstraňte jádro a vložte jablka do pekáče. Smíchejte 50 g másla, 3 polévkové lžíce cukru, mandlové vločky a 1/2 lžičky mleté skořice, a nechte vychladit. Přibližně 20 g surového marcipánu vložte do každého jablíčka a navrch rozdělte až po okraj vychlazené mandlové máslo.
Pro glazuru se smíchá 150 ml pomerančové šťávy, 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce cukru a společně svaříme a nalije na jablka. Po zasklení se jablka umístí do trouby s grilem Gastroback 42814, předehřáté na 200° C, na přibližně 25 minut. Po 25 minutách se "víčka" položí na jablka a znovu se pečou po dobu 10 minut. Poté vyjměte hotová jablka s vývarem z formy a uspořádejte je na talíř. Vanilková omáčka je perfektním doplňkem tohoto vánočního dezertu .
Vhodné produkty: